سریع ترین و در عین حال سالم ترین روش برای چاق شدن
کمبود وزن نیز مانند اضافه وزن باعث ایجاد مشکلاتی در فرد می شود. همه افرادی که لاغر هستند لزوما علائم و عوارض کمبود وزن را تجربه نمی کنند اما از جمله مشکلاتی که افراد لاغر با آن مواجه می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دکتر مصطفی خدایاری ، مهارت و دانش بالایی در امور زیبایی پوست و مو دارند. دکتر خدایاری با استفاده از مجهزترین دستگاه های پزشکی و مواد باکیفیت آماده ی ارائه ی خدمات زیبایی به شما عزیزان می باشد. می توانید به روش های زیر با دکتر خدایاری ، ارتباط برقرار کنید:
شماره های تماس : 021 77162930
کانال اینستاگرام : Drkhodayari
1- مشکلات پوستی، مو یا دندان
گاهی ممکن است افراد در رژیم غذایی خود به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نکنند و دچار مشکلاتی مانند نازک شدن یا خشکی پوست، ضعیف شدن دندان ها و ریزش مو شود.
2- پوکی استخوان
طبق تحقیقات انجام شده، کمبود وزن، خطر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها را افزایش داده و استخوان ها ضعیف و شکننده می شوند.
3- نامنظم بودن دوران قاعدگی
در زنانی که از کمبود وزن رنج می برند، احتمال نداشتن دوره های منظم بیشتر است. دوران قاعدگی نامنظم موجب ناباروری می شود. طبق تحقیقات صورت گرفته، احتمال زایمان زودرس در زنان بارداری که دچار کمبود وزن هستند، بیشتر است.
4- رشد ضعیف و آهسته
جوانان و نوجوانان برای رشد استخوان های سالم نیاز به مواد مغذی دارند. کمبود وزن و عدم دریافت کالری کافی، ممکن است باعث شود فرد به اندازه کافی رشد نکند. این معقوله در اصطلاح شکست در رشد نامیده میشود.
5- کم خونی
کمبود وزن، احتمال دچار شدن به کم خونی، سرگیجه، سردرد و خستگی را افزایش می دهد.
علل لاغری و کمبود وزن
- سابقه خانوادگی: برخی افراد به دلیل ویژگی های ارثی و خانوادگی، توده های بدنی کمی دارند.
- فعالیت های بدنی منظم: افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، مانند دونده ها به میزان زیادی کالری می سوزانند و باعث کم شدن وزن آنها می شود.
- متابولیسم بالا: افرادی که متابولیسم بالایی دارند هنگام غذا خوردن، نیز ممکن است انرژی زیادی دریافت نکنند.
- بیماری های روانی: افسردگی، اضطراب، کم خونی، اختلالات در خوردن و اختلالات وسواسی می تواند در توانایی خوردن غذا در افراد تاثیر بگذارد.
- بیماری های فیزیکی و یا بیماری های مزمن: اسهال، استفراغ و حالت تهوع می تواند باعث شود وزن بدن کم شود. برخی از شرایط نیز ممکن است باعث کاهش اشتهای فرد شود. بیماری هایی مثل دیابت، سرطان، اختلالات تیروئیدی و سایر بیماری ها باعث می شود احساس تمایل به خوردن در بیمار از بین برود.
بهترین و سالم ترین راه برای افزایش وزن
ورزش کنید: ورزش کردن بخصوص انجام تمرینات قدرتی، می تواند به افزایش وزن و ساختن عضلات کمک کند. همچنین اشتها را تحریک می کند.
میان وعده را به وعده های غذایی خود اضافه کنید: کره بادام زمینی، پنیر، آجیل، میوه های خشک شده و آووکادو، می توانند گزینه های مناسبی برای یک میان وعده باشد. گاهی می تواند از شکر و چربی نیز استفاده کنید. اما سعی کنید مواد غذایی مورد استفاده شما علاوه بر کالری، مواد مغذی نیز داشته باشد. ماست، میوه های گرانولا و کلوچه های سبوس دار می تواند بهترین گزینه ها باشند.
نوشیدنی ها: سعی کنید از نوشیدنی هایی که ارزش غذایی ندارند یا به مراتب کمتر است را با نوشیدنی ها یا شیرینی های سالم با شیر و میوه های یخ زده تغییر دهید. برای افزایش اشتها بهتر است قبل از هر وعده غذایی از نوشیدنی های انرژی زا استفاده شود.
افزایش تعداد وعده های غذایی: وعده های غذایی خود را از 2 یا 3 وعده بزرگ به 5 یا 6 وعده غذایی کوچک تغییر دهید. در وعده های غذایی خود از نان ها، غلات، محصولات لبنی، میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه ها استفاده کنید. تخم کتان پخته شده نیز توصیه می شود.
برخی مقالات مرتبط با این مطلب: