بدن زنان در دوران بارداری دستخوش تغییرات زیادی میشود و ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که آیا لیزر موهای زائد برای زنان باردار بی خطر است یا به هر طریقی بر جنین تأثیر میگذارد یا خیر. افزایش رشد مو در بدن، در نواحی مانند صورت، سینه، پشت، شکم و سینه برای مادران باردار بسیار شایع است و همه اینها به دلیل تغییرات هورمونی است. حتی اگر قبل از بارداری لیزر موهای زائد را انجام داده باشید، بارداری ممکن است رشد موهای زائد را افزایش دهد. در این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری خطرناک است یا خیر.
آیا یک زن باردار میتواند لیزر موهای زائد انجام دهد؟
اگرچه شواهد بالینی مبنی بر اینکه لیزر موهای زائد میتواند بر نوزادان تأثیر بگذارد وجود ندارد، اکثر کلینیکهای معتبر برای زنان باردار لیزر موهای زائد را انجام نمیدهند، زیرا اثرات طولانی مدت آن ناشناخته است. با این حال، کاملاً قابل درک است که برخی از زنان باردار میخواهند موهای زائد را از بین ببرند. زنان باردار میتوانند برای از بین بردن موهای زائد خود از موبر، وکس و سایر روشهای مدرن حذف موهای زائد استفاده کنند. رشد موهای ضخیم معمولاً از عوارض هورمونها است. پس از زایمان، موهای شما باید به الگوهای رشد معمولی خود بازگردند.
بیشتر بخوانید: لیزر موهای زائد زیر بغل
آیا انجام لیزر موهای زائد در دوران شیردهی بی خطر است؟
پس از زایمان، میتوان درمان لیزر موهای زائد را شروع کرد. برای بیمارانی که شیردهی را انتخاب میکنند، توصیه میشود که 6 ماه از زمان قطع شیردهی صبر کنند تا لیزر درمانی را از سر بگیرند. این مدت زمان به هورمونهای شما اجازه میدهد تا به حالت عادی برگردند. علاوه بر این، لیزردرمانی در دوران شیردهی میتواند تولید ملانین را در بدن تغییر دهد و ممکن است منجر به هیپرپیگمانتاسیون یا هیپوپیگمانتاسیون شود. کرمهای بیحسکننده مانند بیحس کنندههای موضعی که برای تسکین درد بعد از لیزر استفاده میشوند، میتوانند از طریق جریان خون وارد شیر شوند. بهتر است لیزر درمانی پوست را به بعد از قطع شیردهی موکول کنید.
به طور کلی، حذف موهای زائد در هنگام شیردهی ایمن است. با این حال، هورمونها میتوانند بر رشد مو تأثیر بگذارند، بنابراین قبل از شروع مجدد لیزر درمانی توصیه میشود که تا پایان شیردهی صبر کنید. این کار تضمین میکند که بهترین نتایج لیزر را به دست آورید و هورمونهای بارداری بر برنامه درمانی شما تأثیری نخواهند داشت.
آیا لیزر موهای زائد میتواند بر باردار شدن تأثیر بگذارد؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که لیزر موهای زائد بر شانس باردار شدن شما تأثیر بگذارد. اگر قصد بارداری دارید، قبل از شروع درمان لیزر موهای زائد با پزشک خود مشورت کنید. این امکان وجود دارد که قبل از اینکه متوجه شوید باردار هستید تحت درمان قرار بگیرید، که شما را در معرض خطرات مرتبط با این روش قرار میدهد، از جمله:
- تحریک پوست
- تغییر در رنگ پوست شما
- تاول زدن
- جای زخم
- رشد مجدد بیش از حد مو، در موارد نادر
چه مدت بعد از زایمان میتوانید لیزر موهای زائد را برنامه ریزی کنید؟
پس از زایمان، با پزشک خود در مورد اینکه چه زمانی میتوانید لیزر موهای زائد را از سر بگیرید صحبت کنید. بارداری میتواند تغییرات زیادی در بدن شما ایجاد کند، از جمله ظاهر شدن ناگهانی مو در نقاطی که قبلاً وجود نداشته است. شما باید با پزشک خود تماس بگیرید تا ببینید آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است یا باید تا پس از زایمان صبر کنید. اگر به نوزاد خود شیر میدهید در این دوران اقدام به انجام لیزر موهای زائد توصیه نمیشود. اگر میخواهید موهای زائد را از بین ببرید، میتوانید آنها را اصلاح کنید، که احتمالاً مطمئنترین راه برای از بین بردن رشد مو در دوران بارداری است. درک همه گزینههای موجود به شما کمک می کند بهترین تصمیم را برای خود و کودکتان بگیرید. برای اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و فرآیند، تحقیقات خود را انجام دهید و با پزشک خود مشورت کنید تا به شما و کودکتان آسیبی نرسد.
توصیههایی برای لیزر موهای زائد در بارداری
در حقیقت، مشخص نیست که لیزر موهای زائد در دوران بارداری چقدر ایمن است، و افکار متناقضی در مورد بی خطر بودن آن وجود دارد، برخی از مشکلاتی که ممکن است حاصل از لیزر موهای زائد در بارداری باشند عبارتند از:
- لیزر موهای زائد از پرتوهای غیریونیزان استفاده میکند. این تکنیک حرارت شدیدی تولید میکند تا موهای ناخواسته را از ریشه یا فولیکول آن حذف کند. پرتوهای نور لیزر تنها برای چند میلی متر به پوست شما نفوذ میکنند. فولیکولهای مو را در مناطقی که رشد مو ناخواسته است هدف قرار میدهد. با این حال، تابش غیر یددار میتواند توسط بافت اطراف آن ناحیه جذب شود. پزشکان در مورد خطر و چگونگی تأثیر آن بر جنین شما مطمئن نیستند.
- برای برخی از زنان باردار، لیزر موهای زائد میتواند باعث درد خفیف شود، بنابراین متخصصان از کرمهای بی حس کننده استفاده میکنند. مصرف این کرمها در دوران بارداری توصیه نمیشود زیرا بدن شما میتواند هر چیزی را که روی پوست اعمال می شود جذب کند.
- تغییرات هورمونی بدن میتواند باعث ایجاد تغییراتی در تولید ملانین شود، که باعث میشود درمانها دردناکتر و کمتر موثر باشند و زاپ لیزری میتواند باعث گرفتگی عضلات شود، بهویژه زمانی که در قسمت تحتانی شکم، پاها و رانها انجام شود.
- توقف درمان در صورت بارداری مانع پیشرفت نمیشود! اگر در حال انجام لیزر موهای زائد هستید و متوجه شده اید که اکنون باردار هستید، اکیداً توصیه میشود که ادامه جلسات خود را به بعد از زایمان موکول کنید زیرا برخی از این داروها به جریان خون و شیر مادر میرسند. در آخر، توصیه این است که از متخصص زنان و زایمان خود تائید و مشاوره بگیرید.
بیشتر بدانید: مراقبتهای بعد از لیزر موهای زائد
آیا سایر روشهای حذف موهای زائد در دوران بارداری بی خطر هستند؟
- اپیلاسیون: اپیلاسیون را میتوان با احتیاط در دوران بارداری انجام داد. با این حال، پوست شما بسیار حساس خواهد بود و اپیلاسیون میتواند منجر به کبودی شود.
- کرمها و مواد موبر: این کرمها حاوی موادی هستند که موها را از بین میبرند، با این حال، هیچ مدرک روشنی مبنی بر ایمنی استفاده در دوران بارداری وجود ندارد. این کرمها میتوانند برای پوستهای از قبل حساس تحریک کننده باشند.
- الکترولیز: اگرچه هیچ مطالعه ای وجود ندارد که الکترولیز را در دوران بارداری ارزیابی کند، انجام الکترولیز در دوران بارداری توصیه نمیشود. دو نوع جریان در الکترولیز مورد استفاده قرار میگیرد، ترمولیز و گالوانیکی. ترمولیز ممکن است به عنوان دیاترمی، موج رادیویی، موج کوتاه یا فرکانس بالا نیز شناخته شود. این روش به طور کلی توصیه نمیشود زیرا کودک توسط مایع آمنیوتیک احاطه شده است. در این شرایط مایع آمنیوتیک به عنوان رسانای الکتریسیته عمل میکند. به همین دلیل، جریان گالوانیکی برای الکترولیز در دوران بارداری توصیه نمیشود. ترمولیز در بدن جریان ندارد و برای زنان باردار یا جنین مضر نیست.
- اصلاح: تراشیدن موهای زائد ممکن است بهترین گزینه در دوران بارداری باشد و در این روش هیچ لیزر، جریان یا مواد شیمیایی مضری وجود ندارد.
نتیجه گیری
اگر در فکر لیزر موهای زائد خود هستید، در این صورت بهتر است صبر کنید تا نوزاد به دنیا آمده و زمان شیردهی نیز تمام شود. با انجام این کار دیگر لازم نیست نگران هیچ گونه آسیب به خودتان یا نوزاد دلبند خود باشید. به یاد داشته باشید که بارداری دوران بسیار حساسی است و پیش از هر گونه اقدامی لازم است با یک پزشک مشورت نمایید.